Skip to main content
H φυσική ρεματιά της Ζάχολης (ή Ευρωστίνας) θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο τα εγκόσμια και θα σε βυθίσει στον κόσμο του παραμυθιού.

Ρέμα των μύλων

Αν κάποια στιγμή σε ρωτήσουν για τον νεραϊδόκοσμο, μη βιαστείς να τον απαρνηθείς. Πρώτα επισκέψου το Ρέμα των μύλων και ύστερα, βγάλε το πόρισμά σου. Γιατί η φυσική ρεματιά της Ευρωστίνας (ή Ζάχολης) θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο τα εγκόσμια και θα σε βυθίσει στον κόσμο του παραμυθιού.

Συνδυάζοντας όλα τα χρώματα της φύσης, η πανέμορφη ατραξιόν θέτει ως πρωταγωνιστές το πράσινο των δέντρων και το γαλάζιο των νερών που αναβλύζουν από το βουνό και σε καλεί να κάνεις την πιο μαγική σου περιπλάνηση σε μια διαδρομή που μυρίζει φύση.

Λιμνούλες, καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια και δρύινα παγκάκια είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συναντάς καθώς περιπλανιέσαι στο Ρέμα των μύλων. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι πέστροφες που θα δεις να κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από τα πόδια σου αλλά και οι πάπιες που περιμένουν να αρπάξουν κάθε μπουκιά ψωμί που θα τους πετάξεις, για να κρυφτούν και πάλι στα ξύλινα σπιτάκια τους.

Αν το όνειρο είχε σπίτι, θα κατοικούσε εδώ.

Πώς θα πας στο Ρέμα των μύλων;

Η Ζάχολη με την μακρά ιστορία απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από το Δερβένι. Μέσα στο χωριό βρίσκεται  και το Ρέμα των μύλων που για να τον προσεγγίσεις, πρέπει απλώς να ακολουθήσεις τις σημάνσεις.

Μπορείς να αφήσεις το όχημά σου σε ένα ασφαλές σημείο και να περιηγηθείς στα μονοπάτια του, να χαθείς στις λίμνες και στους καταρράκτες του αλλά και να αφεθείς στην ηρεμία της φύσης και στους ήχους που αναδίδει. Το παιχνίδισμα του φωτός μέσα από τα δέντρα καθρεπτίζεται στα άφθονα νερά και δημιουργεί μοναδικά χρώματα που θυμίζουν τοποθεσίες, βγαλμένες από παραμύθια.

Είναι εύκολη η πρόσβαση και η περιήγηση;

Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο που ταιριάζει σε κάθε ηλικία. Η μετάβαση σε όλα τα σημεία του Ρέματος είναι εξαιρετικά εύκολη και οι διαδρομές πραγματοποιούνται χωρίς κανέναν κίνδυνο. Στο Ρέμα των μύλων θα συναντήσεις παιδιά με γονείς, εφήβους, νέους αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες να απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία στην αγκαλιά της φύσης.

Τι άλλο υπάρχει κοντά; 

Η Ζάχολη έχει μοναδικές εκκλησίες (Παναγία Καταφυγιώτισσα, Άγιος Γεώργιος, ναός Αγίας Παρασκευής) που πρέπει να επισκεφθείς, με σκοπό να θαυμάσεις τη μοναδική αρχιτεκτονική τους. Παράλληλα, κοντά στο σημείο υπάρχουν σημεία καφεστίασης, για να δοκιμάσεις την πεντανόστιμη τοπική κουζίνα από προϊόντα του τόπου.

Άλλωστε μια βόλτα στην εξοχή, πάντα ανοίγει την όρεξη. Σωστά;