Skip to main content
Σήμα κατατεθέν αποτελεί η εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Παραλία Αγίας Τριάδας

Μια ήσυχη παραλία, για να απολαύσεις το τοπίο, την αγαπημένη σου μουσική ή μια συζήτηση με τον κολλητό σου σε περιμένει στην περιοχή «Πεταλού» του Δερβενίου. Σήμα κατατεθέν αποτελεί η εκκλησία της Αγίας Τριάδας.  Πιο συγκεκριμένα, αφότου συναντήσεις την πινακίδα που σε πληροφορεί ότι έχεις φθάσει στην Πεταλού, θα δεις την όμορφη εκκλησία, με το περιποιημένο προαύλιο και το ψηλό καμπαναριό. Για να σιγουρευτείς ότι είσαι στο σωστό σημείο, βεβαιώσου ότι στην απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκεται ένα βενζινάδικο.

Κοντά σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να κάνεις στάση! Γιατί κάτω ακριβώς από τον όμορφο ναό βρίσκεται μια μικρή παραλίτσα, όπου το κύμα σκάει σχεδόν στα πόδια σου. Το σημείο προτείνεται για όσους θέλουν να κάνουν μια σύντομη βουτιά αλλά και για εκείνους που αδημονούν να ξεκουραστούν με τις ώρες, στη σκιά που δημιουργεί το προαύλιο της Αγίας Τριάδος.

Τι να περιμένεις:

  • Παραλία εκατέρωθεν της εκκλησίας - Η παραλία δεν περιορίζεται μόνο κάτω από την εκκλησία. Από το προαύλιο μπορείς να περπατήσεις με κατεύθυνση προς Ξυλόκαστρο και να απομονωθείς ακόμη περισσότερο.
  • Σκιά σε σημεία – Η εκκλησία, τα μικρά ρείκια που θα βρεις σε αφθονία αλλά και τα μικρά κτίσματα δίπλα στην παραλία, δημιουργούν φυσική σκιά την οποία για να απολαύσεις, αρκεί να φθάσεις εγκαίρως και να απλώσεις την πετσέτα σου.
  • Μικρή αμμουδιά – Κι όμως, υπάρχει! Μπορεί κατά κανόνα οι παραλίες μας να συντίθενται από ένα τοπίο με βότσαλα, ωστόσο, εδώ φαίνεται πως αλλάζει λίγο η γενική εικόνα. Πολύ συχνά θα δεις άμμο που ανακατεύεται με τα βότσαλα να διεκδικεί επάξια τη δική της θέση στη μικρή παραλία.
  • Βαρκάκια στη σειρά – Δεν λείπουν ούτε από εδώ τα κλασικά, πολύχρωμα βαρκάκια των παραθεριστών και των ντόπιων, οι οποίοι περιμένουν μια καλοκαιρία για να ρίξουν δίχτυα και κουπιά στο νερό.
  • Εύκολη πρόσβαση – Μπορείς να κατέβεις πανεύκολα στην παραλία και να απολαύσεις με τις ώρες κολύμπι ή τη θέα στο κύμα από το πεζοδρόμιο στα μικρά βραχάκια.

Ωστόσο, δεν προτείνεται για συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα.