Skip to main content
Αν θέλεις να κάνεις μια μικρή βουτιά με θέα τον πολιούχο του Ξυλοκάστρου κι από την άλλη το «Σκουρονήσι», τότε η μικρή παραλίτσα που θα βρεις ακριβώς κάτω από την πλατεία, είναι αυτή που πρέπει να επιλέξεις!

Πλατεία Ξυλοκάστρου - Σκουρονήσι

Αν θέλεις να κάνεις μια μικρή βουτιά με θέα τον πολιούχο του Ξυλοκάστρου κι από την άλλη το «Σκουρονήσι», όπως έχει επικρατήσει η ονομασία του, τότε η μικρή παραλίτσα που θα βρεις ακριβώς κάτω από την πλατεία, είναι αυτή που πρέπει να επιλέξεις! Πρόκειται για ακόμη έναν κρυμμένο θησαυρό της περιοχής, τον οποίο όμως προτιμούν καθημερινά πολλοί.

Θα δεις κόσμο από το πρωί μέχρι το βράδυ να απολαμβάνει τη βουτιά του, καθώς επίσης και παιδιά που σκαρφαλώνουν στο μικρό νησάκι. Το μαγικό της μικρής αυτής ακτής δεν είναι μόνο η θέση στην οποία βρίσκεται αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές το νερό μειώνεται και αποκαλύπτεται ένα μικρό κομμάτι γης που ενώνει την παραλία με το νησάκι.

Τι θα βρεις στο σημείο:

  • Βότσαλο: Πρόκειται για μια μικρή παραλία που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 10- 15 άτομα και διαθέτει λευκό βοτσαλάκι.
  • Καταστήματα σε απόσταση αναπνοής: Βρίσκεσαι στο κέντρο του Ξυλοκάστρου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως όλα είναι δίπλα σου. Μπορείς να πάρεις έναν καφέ στο χέρι, έναν χυμό από το περίπτερο ή ό,τι άλλο επιθυμείς.
  • Χώρο στάθμευσης: Για να προτιμάς το συγκεκριμένο σημείο, σημαίνει ότι μάλλον μένεις κάπου κοντά ή ότι σε κέρδισε το νερό από τη βόλτα που κάνεις με τα πόδια. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης περιμετρικά της πλατείας, αρκεί να είσαι τυχερός και να μην πέσεις σε μέρα αιχμής!
  • Άτομα κάθε ηλικίας: Το συγκεκριμένο σημείο είναι κατά βάση τόπος συνάντησης για όσους μένουν πολύ κοντά στην τοποθεσία. Θα συναντήσεις άτομα κυριολεκτικά κάθε ηλικίας!
  • Εύκολη πρόσβαση: Μπορείς να κατέβεις στην παραλία από τα σκαλάκια που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.