Skip to main content
Το πανέμορφο φυσικό απάγκιο όμως παραμένει ζωντανό και αποτελεί ένα σημείο συνάντησης κολυμβητών.

Αρχαίο λιμάνι Αριστοναυτών

Αρχαίο λιμάνι Αριστοναυτών

Καλώς όρισες σε ακόμη έναν κρυμμένο θησαυρό! Η παραλία που θα βρεις λίγο μετά την Πατρών 108 (προς Καμάρι) στον παραλιακό παράδρομο που ενώνει το Καμάρι με το Ξυλόκαστρο αποτελεί έναν όμορφο, μικρό προορισμό και παράλληλα ένα σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για το αρχαίο λιμάνι, που μάλιστα φέρεται να «ξεπροβόδησε» τους αριστοναύτες της Αρχαίας Πελλήνης, οι οποίοι έφυγαν με την Αργώ από το σημείο αυτό.

Είναι σαφές ότι το τοπίο σήμερα αλλάξει. Το πανέμορφο φυσικό απάγκιο όμως παραμένει ζωντανό και αποτελεί ένα σημείο συνάντησης κολυμβητών, οι οποίοι καταφθάνουν, με σκοπό να απολαύσουν τη θάλασσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον. 

Τι θα βρεις στο σημείο:

  • Μια ευρύχωρη παραλία: Πρόκειται για μια ευρύχωρη παραλία, που φιλοξενεί κάθε χρόνο αρκετούς κολυμβητές, οι οποίοι επιζητούν μια ήσυχη γωνιά, με σκοπό να απολαύσουν τον ήλιο και το νερό.
  • Βότσαλο: Το λευκό βότσαλο αποτελεί κι εδώ τον πρωταγωνιστή της γενικής εικόνας, ενώ τα βραχάκια που βρίσκονται στην άκρη της θάλασσας γίνονται καθημερινά «κάθισμα» για πολλά παιδιά που παίζουν δίπλα στο νερό.
  • Καφέ και φαγητό: Ακριβώς δίπλα στην παραλία λειτουργεί κατάστημα καφεστίασης, στο οποίο μπορείς να προσφύγεις, προκειμένου να προμηθευτείς τα απαραίτητα που θα σου ανακόψουν τη δίψα ή την πείνα σου!
  • Αρχαιολογικά ευρήματα: Κι όμως, το λιμάνι ζει ακόμη! Όχι μόνο μέσα από τις προφορικές ιστορίες ή τους μύθους αλλά και μέσα στο νερό. Αν είσαι δεινός κολυμβητής ή εξαιρετική στις ανακαλύψεις, μια υποθαλάσσια εξερεύνηση, παρέα με τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι ό,τι πρέπει για να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τα σημάδια του παλιού λιμανιού.
  • Φυσική σκιά: Σε σημεία υπάρχουν δενδράκια δίπλα στη θάλασσα, που σε προστατεύουν από τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες.