Skip to main content
H παραλία της Συκιάς αποτελεί ένα εξαιρετικά γνωστό και αγαπημένο σε πολλούς σημείο συνάντησης.

Παραλία Συκιάς

H παραλία της Συκιάς αποτελεί ένα εξαιρετικά γνωστό και αγαπημένο σε πολλούς σημείο συνάντησης. Κάθε χρόνο η ευρύχωρη και μακρά ακτή της συγκεντρώνει αμέτρητους κολυμβητές, ψαράδες και αθλητές των θαλάσσιων sports που καταφθάνουν στο κοσμοπολίτικο χωριό με τις ψαροταβέρνες, τα καφέ και τα beach bars για να απολαύσουν τις διακοπές τους. 

Η είσοδος στη Συκιά (με κατεύθυνση προς Μελίσσι) φέρει ακόμη τα έντονα χρώματα του Πευκιά, ο οποίος εκτείνεται μέχρι το χωριό και αποτελεί το πρώτο σημείο… κολυμβητικής συνάντησης των επισκεπτών και των ντόπιων. Όμως, βγαίνοντας από το δάσος, η μαγεία συνεχίζεται. Απλώς σε άλλες αποχρώσεις! 

Γιατί η πραγματική Συκιά με τα αμέτρητα μαγαζάκια της και τις γραφικές γωνιές της ξεκινά από τη στιγμή που τελειώνει το δάσος. Μπαίνοντας στο χωριό θα βρεις όμορφα μαγαζάκια που εκτείνονται δίπλα στο κύμα, έτοιμα να σου προσφέρουν αυτό που λαχταράς. Πρόκειται για την κοσμική πλευρά της Συκιάς, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στην ξαπλώστρα ενός καταστήματος ή στα καθίσματά του, με θέα τον Παρνασσό. 

Τι θα βρεις στο σημείο:

    • Βότσαλο: Λευκό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά σε περιμένουν για να κάνεις τις βουτιές σου παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σου. 
    • Καταστήματα καφεστίασης: Η Συκιά φημίζεται για τη διασκέδαση και τα δρώμενα που προσφέρει. Στην περιοχή θα βρεις πολλά café, ταβερνάκια και beach bars, ώστε να απολαύσεις ό,τι επιθυμείς. 

  • Εύκολη πρόσβαση: Για να μεταβείς στην παραλία, θα χρειαστεί απλώς να κατέβεις τα σκαλοπάτια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του πεζοδρομίου. 
  • Οργανωμένες και ανοργάνωτες γωνιές: Στη Συκιά μπορείς να κολυμπήσεις είτε ακούγοντας τη μουσική από τα καταστήματα, είτε πιο απομονωμένα, σε μια γωνιά που εσύ θα επιλέξεις. Αγαπημένο σημείο ανοργάνωτης παραλίας μάλιστα, αποτελεί για πολλούς η «Οδύσσεια», που θα τη βρεις πριν τη μεγάλη στροφή που οδηγεί προς το Μελίσσι.
  • Χώρος για στάθμευση: Το parking είναι σημαντική υπόθεση. Πολλοί αφήνουν τα οχήματά τους δίπλα στο πεζοδρόμιο και μεταβαίνουν με προσοχή στην παραλία.