Skip to main content
Κατά μήκος του πεζοδρομίου υπάρχουν πολλά ρείκια.

Παλιό γήπεδο

Μια παραλία που προτιμάται από πολλούς, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αυτή που θα βρεις προς το τέλος του Ξυλοκάστρου, λίγο προτού μπεις στο Καμάρι. Η περιοχή αναφέρεται συχνά ως «παλιό γήπεδο», καθώς βρίσκεται απέναντι από το παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου του Ξυλοκάστρου. Αποτελεί έναν πολύ αγαπημένο προοορισμό για επισκέπτες και ντόπιους, οι οποίοι αναζητούν έναν άνετο χώρο, στον οποίο μπορούν να κολυμπήσουν, να παίξουν, να χαλαρώσουν και να περάσουν τον χρόνο τους με τις οικογένειες ή τις παρέες τους. 

Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία της εν λόγω παραλίας αποτελεί το γεγονός ότι εκτείνεται για αρκετά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς κολυμβητές. Παράλληλα, κατά μήκος του πεζοδρομίου υπάρχουν πολλά ρείκια. Ως αποτέλεσμα, οι πετσέτες και οι ψάθες κυριαρχούν μάλλον στη σκιά των δέντρων, παρά κάτω από ομπρέλες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με φίλους, τα ταίρια τους και τις οικογένειές τους επιζητούν τη δική τους γωνιά σε μια παραλία που φιλοξενεί κόσμο από νωρίς το πρωί μέχρι και τη δύση του ήλιου. 

Τι να περιμένεις:

  • Βότσαλο και άμμο: Μπορεί εξωτερικά να δεις μια παραλία σαν όλες τις άλλες στην περιοχή μας. Όμως, μη βιάζεσαι! Πολύ συχνά (σχεδόν κάθε καλοκαίρι), μόλις απομακρυνθείς λίγο από το σημείο στο οποίο πατώνεις, θα βρεθείς σε ένα αμμώδες σημείο, που τα πόδια σου θα ακουμπήσουν και πάλι γη. Μόνο που αυτή τη φορά… Θα είναι αμμώδης! Οπότε, μην απορήσεις μόλις δεις παιδιά στην εφηβεία ή και πιο μεγάλα να έχουν απομακρυνθεί και να παίζουν με μπάλες στο νερό για ώρα.
  • Ρείκια: Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, αν κάτι δεν πρέπει να σε απασχολήσει εδώ, είναι το ότι δεν έχεις ομπρέλα μαζί σου. Τα δένδρα φροντίζονται κάθε χρόνο, ώστε να ανθίζουν και να χαρίζουν φυσική σκιά στους λουόμενους. 
  • Ευρύχωρη παραλία: Αν δεν σου αρέσει το στρίμωγμα, τότε καλώς μας ήρθες! Η περιοχή διαθέτει αρκετά μεγάλη παραλία, όπου όλοι οι καλοί χωράνε.
  • Χώρο για parking: Η στάθμευση του οχήματός σου δεν είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς το παλιό γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει πολλά αυτοκίνητα και μηχανές. 
  • Ήσυχο περιβάλλον: Η περιοχή δεν διαθέτει μπαράκια, ώστε να κολυμπάς υπό τους ήχους έντονης ή χαλαρής μουσικής.  
  • Καταστήματα: Στην περιοχή θα βρεις περίπτερο, μπακάλικο αλλά και καφέ με ξαπλώστρες. Παράλληλα, σε απόσταση αναπνοής υπάρχει και κατάστημα εστίασης.  
  • Εύκολη πρόσβαση: Ένας απλός δρασκελισμός αρκεί για να βρεθείς από το πεζοδρόμιο στην παραλία. Ωστόσο, συμπολίτες μας που μετακινούνται σε καροτσάκι, ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια, προκειμένου να μεταβούν στην ακτή.