Skip to main content
Η παραλία του Λουτρού μοιάζει με αρκετές της περιοχής, αλλά παράλληλα ξεχωρίζει για τα πεντακάθαρα νερά της και τον φυσικό κολπίσκο που σχηματίζει.

Παραλία Λουτρού - Δασύλλιο

Τι θα έλεγες για μια βουτιά σε μια παραλία γεμάτη βότσαλο, πολύχρωμα βαρκάκια και θέα σε χαμηλά σπίτια που στέκονται αγέρωχα πολύ κοντά στη θάλασσα; Η παραλία του Λουτρού μοιάζει με αρκετές της περιοχής, αλλά παράλληλα ξεχωρίζει για τα πεντακάθαρα νερά της και τον φυσικό κολπίσκο που σχηματίζει. Πρόκειται για ένα αγαπημένο σημείο ντόπιων, παραθεριστών και επισκεπτών που καταφθάνουν κάθε χρόνο για να γευτούν μια στάλα δροσιάς σε ένα πανέμορφο τοπίο. 

Σήμα κατατεθέν της αποτελεί το μικρό δασάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντί της, προσθέτοντας στο μπλε της θάλασσας ένα σκηνικό από πεύκα, ξύλινα παγκάκια και στενά δρομάκια. Ο κολπίσκος αυτός συμπληρώνει ένα κατά τ’ άλλα βραχώδες τοπίο που συναντά τη θάλασσα. 

Τι να περιμένεις:

  • Μια ευρύχωρη παραλία - Πρόκειται για μια αρκετά ευρύχωρη «βοτσαλένια» παραλία, στην οποία χωρούν η ψάθα, η ομπρέλα και όλη σου η παρέα! Δεν αποτελεί ένα «στέκι» που εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα, όμως είναι αρκετό για να κάνεις το μπάνιο σου άνετα, με δικούς σου κανόνες. 
  • Ήσυχο περιβάλλον – Θα τον χαρακτήριζε κανείς «μια όμορφη γωνιά» για να σου χαρίσει τον προσωπικό χρόνο που τόσο θέλεις, σε ένα αρκετά ήσυχο πλαίσιο. Παρά το ότι αρκετά κοντά στην παραλία υπάρχει κατάστημα καφεστίασης με δυνατή μουσική το καλοκαίρι, η συγκεκριμένη παραλία είναι ό,τι πρέπει για μια… ήσυχη βουτιά.
  • Χώρο στάθμευσης – Δεν υπάρχει οργανωμένο parking, μιας και πρόκειται για ένα μια φυσική παραλία. Όμως, ο επισκέπτης μπορεί να σταθμεύσει στο στενό δρομάκι δίπλα στο δασύλλιο.
  • Στάση λεωφορείου – Η γραμμή ΚΤΕΛ πραγματοποιεί στάση ακριβώς στο σημείο της παραλίας.
  • Εύκολη πρόσβαση – Μπορείς να μεταβείς στην παραλία από τα σκαλοπατάκια που οδηγούν σε αυτήν. 

Ωστόσο, δεν προτείνεται για άτομα περιορισμένης κινητικότητας, που μετακινούνται σε αναπηρικό καροτσάκι.