Skip to main content
Οι διακοπές είναι συνυφασμένες με τη διασκέδαση.

Παραλία Λυκοποριάς - Εξέδρα

Τόπος συνάντησης για τους λουόμενους της Λυκοποριάς αποτελεί η παραλία που βρίσκεται κάτω από την παλιά εξέδρα. Η εξέδρα αυτή ήταν μέρος ενός παλιού ξενοδοχείου, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του 1960 – 1970, το κτήριο του οποίου σώζεται ακόμη και συναντάται στον παραλιακό δρόμο. 

Κάνοντας μια ασφαλή στάθμευση, μπορείς να απολαύσεις το καλοκαιρινό ή -γιατί όχι- χειμερινό σου κολύμπι σε όλη την ακτογραμμή. Η παραλία σε εκείνο το σημείο είναι ευρύχωρη και εκτείνεται για πολλά μέτρα, δημιουργώντας χώρο για όλους! Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ήλιος ξεμυτίζει για τα καλά, θα συναντήσεις ανθρώπους όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν ξεκούραση, βόλτα δίπλα στο κύμα, συζήτηση με την παρέα τους και αστείρευτο παιχνίδι για τους μικρούς κολυμβητές.

Τι να περιμένεις:

  • Μια μεγάλη παραλία: Πρόκειται για μια αρκετά ευρύχωρη και μακρά παραλία, στην οποία χωρούν ομπρέλες, πετσέτες, ψάθες και ό,τι χρειάζεσαι από προσωπικά αντικείμενα ή … οικογενειακά βάρη!
  • Βότσαλο & καθαρά νερά: Τα καστράκια της άμμου αντικαθίστανται από πέτρινες δημιουργίες και το νερό της θάλασσας γίνεται ακόμη πιο μπλε, για να ξεχωρίζει από τον ουρανό! 
  • Ρείκια: Η φυσική σκιά δίνει μια επιπρόσθετη ανάσα δροσιάς, καθώς στο πεζοδρόμιο υπάρχουν δέντρα που «ανακουφίζουν» από τη ζέστη του καλοκαιριού, ιδιαίτερα όταν ο ήλιος βρίσκεται στο απόγειό του. 
  • Εύκολη πρόσβαση: Ένας μικρός δρασκελισμός αρκεί για να βρεθείς στην παραλία, μιας και η ακρογιαλιά είναι σχεδόν στο ύψος του πεζοδρομίου. 

Ωστόσο, για τους ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα, ενδεχομένως η πρόσβαση να μην γίνεται επιτυχώς από όλες τις πλευρές του πεζοδρομίου. 

  • Στάση λεωφορείου: Θα παρατηρήσεις ότι το ΚΤΕΛ κάνει στάση στην παραλία. Οπότε, ακόμη κι αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο και μένεις πιο μακριά, κάνε το γνωστό σινιάλο στον οδηγό και σε λίγη ώρα θα είσαι στη φυσική παραλία. 
  • Ένα «ήσυχο» τοπίο, έτοιμο να το περιεργαστείς: Εδώ θα βρεις άτομα που ήρθαν να κολυμπήσουν, με καφέ, νερό κι ένα σύντομο κολατσιό στην τσάντα. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου ό,τι σου είναι απαραίτητο!