Skip to main content

Πώς θα έρθω

Βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής από τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Είτε ταξιδεύεις με αεροπλάνο, προαστιακό, λεωφορείο, αυτοκίνητο / μηχανή ή θαλάσσιο σκάφος, η πρόσβασή σου στην περιοχή μας είναι πανεύκολη και εξαιρετικά ξεκούραστη!

Αναζήτησε παρακάτω όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να φθάσεις στην περιοχή μας.

Από το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ & το ΛΙΜΑΝΙ του ΠΕΙΡΑΙΑ

Τόσο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όσο και το λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας (1,5 h) από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Αυτό σημαίνει ότι είτε μας έρχεσαι από το εξωτερικό, τη Βόρεια Ελλάδα είτε κάποιο νησί, μπορείς να μας επισκεφθείς γρήγορα, πανεύκολα και ξεκούραστα!

«Πώς θα έρθω στο Ξυλόκαστρο από το αεροδρόμιο/ το λιμάνι του Πειραιά;»

Με τον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή τρόπο για να μεταβείς στην περιοχή μας, καθώς τα δρομολόγια είναι συχνά, ενώ η διαδρομή ξεκούραστη και γρήγορη. Τα τραίνα ξεκινούν από την Αττική, με σημεία αφετηρίας το Αεροδρόμιο, την Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) και τον Πειραιά, καταλήγοντας στο Κιάτο. Από εκεί, αλλάζεις γραμμή και παίρνεις το τραίνο προς Αίγιο
(μελλοντικά προβλέπεται η σιδηροδρομική γραμμή να φθάσει μέχρι την Πάτρα)..

Το τραίνο πραγματοποιεί στάση στους εξής σταθμούς του Δήμου μας:

  • Ξυλόκαστρο
  • Λυγιά
  • Λυκοποριά

 «Ποιο δρομολόγιο του προαστιακού θα πάρω για να πάω στο Ξυλόκαστρο;»

Από το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ:
Παίρνεις τον προαστιακό με κατεύθυνση τον ΠΕΙΡΑΙΑ. Αλλάζεις τραίνο στον σταθμό ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΑΙ και μετεπιβιβάζεσαι στο τραίνου που κατευθύνεται προς ΚΙΑΤΟ. Για να μεταβείς στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΤΗ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ή τη ΛΥΓΙΑ, μετεπιβιβάζεσαι πάλι στο τραίνο που έχει κατεύθυνση το ΑΙΓΙΟ (και αργότερα,
την ΠΑΤΡΑ).

Από το ΛΙΜΑΝΙ:
Παίρνεις το τραίνο με κατεύθυνση το ΚΙΑΤΟ. Μόλις φθάσεις στο ΚΙΑΤΟ, μετεπιβιβάζεσαι στο τραίνο με
κατεύθυνση το ΑΙΓΙΟ (και αργότερα, όταν το δρομολόγιο είναι έτοιμο, την ΠΑΤΡΑ).
Από εκεί μπορείς να πραγματοποιήσεις τη στάση στα ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ή ΛΥΓΙΑ.

Δες αναλυτικά τα δρομολόγια

Κλικ στο Αποδοχή Όλων στις Ρυθμίσεις Cookies, επιλογή Αφετηρίας και Προορισμού, Ημερομηνίας και κλικ στο κουμπί Αναζήτηση.

*** Τα δρομολόγια αλλάζουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για επικαιροποιημένες πληροφορίες, να επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα https://tickets.trainose.gr/dromologia/.  

Με τα ΚΤΕΛ

Τα ΚΤΕΛ είναι ένας ακόμη τρόπος για να μας επισκεφθείς εύκολα και ξεκούραστα. Τα δρομολόγια ξεκινούν από τον Σταθμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που βρίσκεται στον Κηφισό (τα δρομολόγια πραγματοποιούνται σχεδόν πάντα ανά ώρα), καταλήγοντας στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ή συνεχίζοντας προς το ΔΕΡΒΕΝΙ.

«Μπορώ να αποβιβαστώ σε ενδιάμεσες στάσεις πριν το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ και το ΔΕΡΒΕΝΙ;»

Μόλις το λεωφορείο φθάσει στην Κόρινθο, συνεχίζει από την παλαιά εθνική οδό, με τη δυνατότητα πραγματοποίησης αρκετών στάσεων ανά χωριό, ανάλογα με το πόσες φορές θα «χτυπήσουν το κουδούνι» οι επιβαίνοντες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι ακόμη κι αν δεν διαθέτεις δικό σου μέσο, μπορείς να αποβιβαστείς κοντά στο δικό σου σημείο ενδιαφέροντος, χωρίς να χρειαστεί να περπατήσεις ή να καλέσεις ταξί να σε μεταφέρει κάπου αλλού.

Δες αναλυτικά τα δρομολόγια

*** Για αναλυτικές πληροφορίες, επισκέψου την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: https://www.ktelkorinthias.gr/gr/routes

Με ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ/ ΜΗΧΑΝΗ

Η μετάβαση στο Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη με το δικό σου μέσο μεταφοράς είναι εύκολη και μπορεί να γίνει είτε από την παλαιά εθνική οδό, είτε από την καινούργια.

Αν έρθεις από το νέο αυτοκινητόδρομο, θα μας βρεις σε απόσταση μιάμισης (1,5) ώρας από την Αθήνα
και περίπου μίας (1) ώρας από την Πάτρα. Για να μας επισκεφθείς, βγες στην έξοδο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ή στο ΔΕΡΒΕΝΙ.

Αν όμως θέλεις να αποφύγεις την πολλή κίνηση ή τα διόδια και να απολαύσεις τη διαδρομή, προτείνεται και η παλαιά εθνική οδός, μέσα από την οποία θα σου δοθεί η δυνατότητα να έρθεις σε άμεση επαφή με τα παραθαλάσσια χωριά μας.  

Με ΣΚΑΦΟΣ

Αν διαθέτεις δικό σου σκαφάκι και αγαπάς τις εκδρομές από θαλάσσης, ο Δήμος μας μπορεί να σε φιλοξενήσει στη μαρίνα του που βρίσκεται στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, σε απόσταση αναπνοής από το ανοιχτό θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ».

Από εκεί θα έχεις εύκολη και άμεση πρόσβαση σε καταστήματα καφεστίασης, ενώ μπορείς να περιηγηθείς στην ευρύτερη περιοχή και να γνωρίσεις τις ομορφιές της.


*** Για περισσότερες πληροφορίες, κάλεσε στο 2743026130