Skip to main content

# Διαδρομή 4: Ζάχολη – Σαραντάπηχο – γυρνάς προς Καρυά – Άνω Τρίκαλα

Καλώς ήρθες στην ιστορική και καταπράσινη Εβροστίνα/ Ζάχολη! Μια στάση στο Ρέμα των Μύλων, ένα παραδοσιακό γλυκό που θα ξετρελάνει τους γευστικούς σου κάλυκες ή ντόπια καλούδια που μυρίζουν ψητό και μαγειρευτό; Τα έχει όλα και είναι όλα στο πιάτο σου.

Αφού χορτάσει ο νους εικόνες, κατευθύνσου προς το Σαραντάπηχο. Μπες στο χωριό και άφησε το αυτοκίνητό σου κοντά στην κεντρική εκκλησία. Η περιήγηση στη φύση ξεκινά! Θα χαθείς σε μονοπάτια, πανύψηλα πεύκα και έλατα, σε ιστορικά ξενοδοχεία, σε εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια και σε μοναδικές γωνιές, γεμάτες τρεχούμενα νερά.

Έφυγες για την Καρυά, για να δεις ακόμη ένα ιστορικό χωριό, με δύο εκκλησίες που βρίσκονται η μια δίπλα στην άλλη. Η μία επιβλητική και τεράστια και το άλλο παραδοσιακό και ταπεινότερο. Στην Καρυά πρέπει οπωσδήποτε να δεις το όμορφο καμπαναριό που βρίσκεται εξωτερικά της μικρής εκκλησίας που λέγεται «του Χάρου» και να δοκιμάσεις τα καλούδια της περιοχής. Φημίζονται για το ψητό τους. Τέλος, ένας καφές σε έναν από τους εξαιρετικούς ξενώνες του χωριού και μια βόλτα στη φύση, δεν παραλείπονται!

Μπαίνεις και πάλι στο όχημα και κατευθύνεσαι προς Άνω Τρίκαλα και να περπατήσεις στην ιστορία. Κυριολεκτούμε. Τα Τρίκαλα έχουν πολλά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις!