Skip to main content

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Αιτήσεις 2023 μέσω ΕΣΠΑ - Προθεσμία έως 11/07/2023


Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Διεύθυνση: 4η Πάροδο Πηλέως 13Α, Ξυλόκαστρο , Τ.Κ. 20400
Τηλέφωνο: 2743 306902, 6956 205379, 6938 608481
E-mail:  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χειμερινό Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 13:30 π.μ. -21:30 μ.μ .
Θερινό Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 7:00 π.μ. -15:00 μ.μ .
Σελίδα Facebook: ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου

Ηλικίες: παιδιά 5-12 ετών

ΑΙΤΗΣΕΙΣ : Συνήθως πραγματοποιούνται τον μήνα Ιούνιο. Περισσότερες πληροφορίες στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π, στο τηλέφωνο 2743 306902 και με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ξυλοκάστρου βρίσκεται στην 4η Πάροδο Πηλέως 13Α. Λειτουργεί από τις αρχές του 2003. Τους χώρους του έχουν επισκεφτεί δεκάδες παιδιά έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος δραστηριοτήτων.

Σκοπός του είναι να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών, τη δημιουργικότητα τους και τα ταλέντα τους στο θέατρο, τη μουσική και τα εικαστικά. Μέσα από τις ελκυστικές δραστηριότητες παροτρύνονται και βοηθούνται τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και να αντισταθούν στην εσωστρέφεια του σύγχρονου τρόπου ζωής στην απομόνωση της ηλεκτρονικής διασκέδασης και στην καθήλωση της προσφερόμενης ψυχαγωγίας από την τεχνολογία που έχει εισβάλλει σε κάθε σπίτι.

Στόχος του προγράμματος είναι να ανακουφίσει τις εργαζόμενες μητέρες από το άγχος της επιλογής μεταξύ οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο θεσμός του Κ.Δ.Α.Π κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών με αποτέλεσμα οι μητέρες να νιώθουν χαρούμενες που τα παιδιά τους επιθυμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στο κέντρο.

Η δημιουργική απασχόληση σε άλλο επίπεδο!

Καθημερινά προσφέρεται στα παιδιά πλούτος ερεθισμάτων μέσα από:

Ενδεικτικές δραστηριότητες:

• Παροχή υποστήριξης στα φιλοξενούμενα παιδιά για τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων της επόμενης ημέρας • Δραματοποίηση ιστοριών και αυτοσχεδιασμοί • Επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια πνευματικού περιεχομένου • Χαρτοκοπτική και ζωγραφική με πινέλο σε γύψο ή χαρτί • Κατασκευή κούκλας θεάτρου • Θέατρο σκιών και κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη • Μουσικά παιχνίδια με κάρτες, υφάσματα, μπαλόνια κ.α.• Θεατρικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων • Δραστηριότητες με κρουστά όργανα και κατασκευή τους • Βιωματικές δραστηριότητες για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία • Κατασκευές και πειραματισμοί με εύπλαστα υλικά

Επίσης:

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό:• Την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τον εκφοβισμό • Την καλλιέργεια σεβασμού στη διαφορετικότητα • Την προαγωγή των αξιών του εθελοντισμού • Την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης • Την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και την σωστή χρήση του Διαδικτύου • Την ανάπτυξη διατροφικών συνηθειών μέσω της ανάδειξης των ωφελειών της υγιεινής διατροφής

ΝΕΟ! Επιστήμη και παιχνίδι γίνονται ένα στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου μέσα από τον συγκερασμό μαθημάτων , όπως είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Μηχανική που όμως γίνονται ένα με τη Γυμναστική!

Ο εκπαιδευτικός στόχος του STEM

Ο συνδυασμός της προσέγγισης STEM με τα κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσω βιωματικών, παιγνιωδών μαθησιακών δραστηριοτήτων και εμπειριών να καλλιεργήσουν δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, επίλυσης απλών και πιο σύνθετων προβλημάτων, επικοινωνίας, συνεργασίας, κλπ.

Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα αφενός δίνει πρακτική γνώση στα παιδιά, παράλληλα όμως καλλιεργεί τις λεγόμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα που όμως θεωρούνται ουσιώδεις για τα σημερινά παιδιά και τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου. Ταυτόχρονα όμως τα παιδιά και διασκεδάζουν κι έτσι, η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Αυτή, λοιπόν, ήταν μόνο η αρχή, καθώς μόλις ολοκληρωθούν οι ενότητες που αφορούν στην εκμάθηση της Μηχανικής, σειρά έχει η ένταξη της Ρομποτικής. Το μάθημα και το παιχνίδι θα μετασχηματιστούν, θα μεγαλώσουν και θα πλαισιώσουν κι άλλες δράσεις!

Υπενθυμίζουμε ότι η δράση πραγματοποιείται στο ΚΔΑΠ κάθε Τετάρτη στις 19:00.

«Μετά το σχολείο… η γνώση γίνεται διασκέδαση!»

Το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π

Τουμπανάκη Σοφία : Μουσικός

Σαρλή-Ντάνου Νικολέτα : Φ.Π.Ψ (κατεύθυνση Ψυχολογίας)

Λυδιώτη Μαρία : Υπεύθυνη καθαριότητας

Δράσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

Δεν υπάρχουν άλλα άρθρα