Skip to main content

Προκήρυξη Διαγωνισμού Έργου «Ανάπλαση Περιοχής Αριστοναυτών της Κοινότητας Ξυλοκάστρου»

12 Απριλίου 2022

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» με αριθμό μελέτης 117/2020,  προϋπολογισμού 691.290,32 €  (πλέον Φ.Π.Α.  24% ) και 857.200,00 € με ΦΠΑ (24%).

Το δημοπρατούμενο έργο αποτελεί το μοναδικό υποέργο της Πράξης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5070833 που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους και είναι εγγεγραμμένο στην ΣΑ ΕΠΟ261 με Κωδικό εναρίθμου 2021ΕΠΟ2610025, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Στη μελέτη προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την ανάπλαση-αξιοποίηση της περιοχής στην οδό Αριστοναυτών της κοινότητας Ξυλοκάστρου καθώς και κοινόχρηστου χώρου ανατολικά αυτής προσβλέποντας με αυτό τον τρόπο σε περαιτέρω αναβάθμιση του δυτικού Ξυλοκάστρου.

Κεντρική ιδέα όσον αφορά στον σχεδιασμό της μελέτης είναι η περιοχή να γίνει περισσότερο φιλική και προσβάσιμη τόσο στο μόνιμο κάτοικο του δήμου μας όσον και στον επισκέπτη, δείχνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη ευαισθησία στους νέους  καθώς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Ιδίως για τα εμποδιζόμενα άτομα, έως σήμερα, στον συγκεκριμένο χώρο, δεν  υφίστανται οι απαραίτητες υποδομές που προσβλέπουν στην αυτόνομη και ασφαλή διακίνηση και διαβίωσή τους. Για τον σκοπό αυτό ανακατασκευάζονται χώροι για περίπατο και κοινωνική συνάθροιση, ανακατασκευάζονται τα υφιστάμενα πεζοδρόμια, τα οποία πλέον θα εξυπηρετούν και  άτομα με προβλήματα όρασης  και με  κινητικά προβλήματα. Επίσης, ανακατασκευάζονται οι χώροι στάθμευσης, τοποθετούνται νέα καθιστικά και δοχεία απορριμμάτων, φυτεύονται δένδρα και θάμνοι, ενώ δημιουργείται χώρος για μελλοντικό ανεφοδιασμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  

Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος,  προβλέπεται η χρήση βιοκλιματικών υλικών που  είναι φιλικά προς αυτό, καθώς συμβάλλουν τόσο στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος όσο και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατεβάστε τον φάκελος των αρχείων του διαγωνισμού πατώντας στους ακόλουθους συνδέσμους:

 
 

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: 28-4-2022, 15:00

Οι προσφορές θα υποβάλλονται μέσω ΕΣΗΔΗΣ: α/α Συστήματος: 188182

Κατηγορία

Σχετικά έγγραφα


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.