Skip to main content
Το μοναδικό παραθαλάσσιο δημοτικό διαμέρισμα με τα πέτρινα στενά σε καλεί να εξερευνήσεις κάθε γωνιά της παραλίας της.

Παραλία Δερβενίου - Κέντρο

Καλώς ήρθες στο Δερβένι! Το μοναδικό παραθαλάσσιο δημοτικό διαμέρισμα με τα πέτρινα στενά σε καλεί να εξερευνήσεις κάθε γωνιά της παραλίας της. Μπορεί να μην είναι απόλυτα εμφανές όταν εισέρχεσαι στον κεντρικό δρόμο του Δερβενίου, αλλά διασχίζοντας τα στενά δρομάκια του που οδηγούν στη θάλασσα, θα βρεις πραγματικά τον κρυμμένο θησαυρό… Και δεν θα είναι μικρός! 

Μια τεράστια παραλία εκτείνεται κάτω από τα πέτρινα σπίτια και συνθέτει ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο, το οποίο περιέχει πολύχρωμα, χαμηλά σπιτάκια που αναβλύζουν παράδοση και συναντούν το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Παλιά φουρναριά, παρτέρια με περιποιημένα λουλούδια, πέτρινα δρομάκια και φιλόξενοι άνθρωποι είναι μόνο μερικά από όσα θα βρεθούν στο δρόμο σου και θα κληθείς να τα εξερευνήσεις. 

Τι να περιμένεις:

  • Πετρώδες έδαφος - Η αρχιτεκτονική των σπιτιών συναντά τα βότσαλα της θάλασσας και μαζί δημιουργούν ένα όμορφο τοπίο. Αν το προσέξεις από το νερό θα νομίζεις ότι είσαι σε ένα απόμερο νησάκι, ενώ στην ουσία βρίσκεσαι στο κέντρο του πολιτισμού. 
  • Όλα δίπλα σου - Με δεδομένο ότι βρίσκεσαι στο Δερβένι, που λίγο πριν την ενοποίηση Καλλικράτη αποτελούσε πρωτεύουσα του τότε Δήμου Ευρωστίνης, καταλαβαίνεις ότι είσαι σε κέντρο υπηρεσιών. Έχεις στη διάθεσή σου καταστήματα καφεστίασης, περίπτερα, ATM’s και ό,τι άλλο διαθέτει ένα πολυσύχναστο μέρος. 
  • Ευρύχωρη παραλία - Η μεγάλη παραλία που εκτείνεται κάτω από τα σπίτια ανήκει σε όλους και το αποδεικνύει κάθε χρόνο περίτρανα. Οικογένειες, ηλικιωμένοι, ντόπιοι και επισκέπτες «τρυπώνουν» από τα στενά σοκάκια του Δερβενίου και βρίσκουν τη δροσιά που αναζητούσαν. 
  • Σκιά από τα σπίτια - Τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα σχηματίζουν φυσική σκιά, με αποτέλεσμα οι «προνοητικοί» που φθάνουν νωρίς ή οι τυχεροί που βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, τη σωστή στιγμή να απολαμβάνουν σκιά… χωρίς ενοχές!
  • Εύκολη πρόσβαση - Λίγα βήματα αρκούν για να φθάσεις στην ακτή και να περιηγηθείς μέχρι να βρεις την παρέα σου ή το κατάλληλο σημείο για να τοποθετήσεις την πετσέτα ή την ομπρέλα σου. 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε καροτσάκια, καθώς πολλά δρομάκια που οδηγούν στη θάλασσα είναι ιδιαίτερα στενά. 

Τι να έχεις κατά νου:

Αν επιλέξεις για τη μετακίνησή σου το αυτοκίνητό σου, πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω, ώστε να βρεις parking. Σου προτείνουμε να το αφήσεις σε άλλα δρομάκια του από πάνω δρόμου. Αλλιώς, μπορείς να βρεις θέση παρκαρίσματος στην αρχή ή το τέλος του Δερβενίου και να περπατήσεις μέχρι να φθάσεις στην παραλία.