Skip to main content

# Διαδρομή 2: Τρίκαλα (Μοναστήρι Αγίου Βλασίου) – Χιονοδρομικό – Λίμνη Δασίου – Καρυά

Βρίσκεσαι στα Τρίκαλα Κορινθίας; Απολύτως λογικό! Διότι τα Τρίκαλα (ναι, ναι… και οι τρεις συνοικίες) αποτελούν μια must επιλογή για τους επισκέπτες, οι οποίοι τα «ψηφίζουν» για τις χειμερινές και τις καλοκαιρινές αποδράσεις ή διακοπές τους. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μια σύντομη απόδραση και στα πέριξ;

Σου προτείνουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας που θα βρεις σε απόσταση αναπνοής από τα Τρίκαλα. Αρκεί μόνο να ακολουθήσεις τις ταμπέλες για να βρεθείς εκεί και να οδηγείς πολύ προσεκτικά, καθώς στη διαδρομή το πιο πιθανό είναι να συναντήσεις αυτοκίνητα. Ανεξάρτητα από το αν είσαι αρχάριος/ προχωρημένος σκιέρ, αν αγαπάς τα snowmobiles και λοιπά sports που περιλαμβάνουν λίγο χιόνι, λίγο βουνό και την παρέα σου (είναι αλήθεια, αγαπάμε τη Μαρινέλα), το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι αυτό που ψάχνεις. Ενδείκνυται για μια ανάσα μετά τις αθλητικές σου δραστηριότητες, για έναν καφέ ή έναν μεζέ με θέα το χιόνι ή τα σύννεφα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σένα (αν ξαφνικά, καλύψει τα πάντα ομίχλη, μην παραξενευθείς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο).

Τι λες; Φύγαμε για περιήγηση στη Λίμνη Δασίου; Πρόκειται για μια καθαρή λίμνη, από τις λίγες φυσικές που συναντώνται σε τέτοιο υψόμετρο. Διαθέτει ιδιαίτερη πανίδα κι αποτελεί ένα πραγματικό, φυσικό στολίδι για την περιοχή μας. Φιλοξενεί κάθε χρόνο επισκέπτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι απολαμβάνουν το τοπίο και ό,τι η φύση απλόχερα τούς προσφέρει. (Προσοχή! Το καλοκαίρι – για τους τρεις αυτούς μήνες κατά βάση- η λίμνη στερεύει από νερό).

Στη συνέχεια, μπορείς να ακολουθήσεις την καρδιά σου. Να γυρίσεις πίσω, να κατευθυνθείς προς την Καρυά.